Disainerid sarjavad uut riigikogu veebilehte

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu avatud uste päev
Riigikogu avatud uste päev Foto: Albert Truuväärt

Veebidisainerite hinnangul on riigikogu uus, 98 000 eurot maksnud veebileht tehtud hoolimatult – muude probleemide kõrval puudub sel nii mobiilivaade kui vaegnägijatel pole mugavat ligipääsu. 

Disainiagentuuri Fraktal juhtivdisainer Tajo Oja kirjutas blogimiskeskkonnas Medium, et riik sai uue kodulehega petta. «98 000 euroga saab veebi teha küll ja küll. Hea disainiagentuuri paariks-kolmeks kuuks hommikust õhtuni endale broneerida. Terve tiimiga. Küsimus ei ole summas, küsimus on tulemuses. Ja tulemus on õudne,» kirjutas ta.

Oja tõi oma kirjutises välja, et riigikogu uus veebileht ei toeta nutitelefone ega tee ligipääsu mugavaks vaegnägijale, graafika tähendab lihtsalt veebi postitatud pilte, mis kohati näevad välja kui udukogud. Ta lisas, et kuigi veebilehte saab lihvida ja parandada, on siiski tegu elementaarsete vigadega, mida ei tehta kogemata, vaid hoolimatusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles