India ülemkohus lõpetas laevakaitsjate kohtuasja arutelu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlastest laevakaitsjad vabanesid 5. aprillil 2014 kautsjoni vastu India Chennai vanglast.
Eestlastest laevakaitsjad vabanesid 5. aprillil 2014 kautsjoni vastu India Chennai vanglast. Foto: Tairo Lutter / Postimees

India ülemkohus kuulas täna ära laevakaitsjate advokaadi argumendid ning lõpetas arutelu, otsuse teeb kohus teatavaks lähiajal.

Välisminister Keit Pentus-Rosimannus teatas Facebookis, et India ülemkohus kuulas teisipäeval ära kõik välisministeeriumi palgatud advokaadi argumendid laevakaitsjate kaitseks ning lōpetas arutelu. Rohkem istungeid ei tule.

«Indias kojupääsu ootavate meeste loos samm edasi,» kirjutas minister. «Ootame.»

Advokaadilt saadud info kohaselt kestis istung terve päeva ning nüüd teeb kohtunik lähinädalatel otsuse, millest annab teada advokaatidele, teatas välisministeerium.

Välisminister kinnitas, et Eesti kodanikest laevakaitsjatega seonduv on välisministeeriumi ja Eesti New Delhi saatkonna põhitähelepanu all seni, kuni Indias kinni peetud mehed on koju tagasi jõudnud.

Välisministeerium palkas Indias kinnipeetavatele laevakaitsjatele kohaliku juriidilise esindaja, kes esindab laevakaitsjaid eesseisval ülemkohtu istungil. 10. aprillil pidas ülemkohus laevakaitsjate  kohtuasjas esimese istungi. Eesti kodanikke esindanud vanemadvokaat Aryama Sundaram esines sel istungil kaitsekõnega kõige esimesena, ka kuulas kohus ära firma AdvanFort advokaadi ja Tamil Nadu osariigi prokuröri.

Aprilli keskel otsustas India Madurai kohus laevakaitsjatele  isiklikud asjad tagasi anda, dokumentide tagastamise arutelu lükkas kohus edasi kuni ülemkohtu otsuse selgumiseni.

India lõunapoolseima osariigi Tamil Nadu politsei arreteeris üle-eelmise aasta 18. oktoobril piraaditõrjelaeva Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliiget, kelle hulgas oli ka 14 Eesti kodanikku.

Detsembris esitati kogu kinnipeetud meeskonnale süüdistus ebaseaduslikus kütuse tankimises, ebaseaduslikus relvade käitlemises ja ebaseaduslikus territoriaalvetesse sisenemises.

Eelmise aasta 26. märtsil otsustas Tamil Nadu ülemkohtu Madurai kolleegium laeva meeskonnaliikmed kautsjoni vastu vabastada ning augusti lõpus liikus kaasus Tuticorini magistraadikohtust Madurais asuvasse Tamil Nadu osariigi ülemkohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles