Tudengiliit: enne välislektorite värbamist tuleks tõsta omade palka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eimar Veldre.
Eimar Veldre. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eesti Üliõpilaskondade Liidu (EÜL) aseesimehe Eimar Veldre hinnangul tuleks enne välisõppejõudude laialdast Eestisse värbamist tõsta siinsete lektorite palka ja tagada nende heaolu.

Veldre sõnul peab EÜL välisõppejõudude olemasolu Eestis küll väga oluliseks, kuid alustada tuleks kohalike lektorite töö suuremast väärtustamisest. «Parim viis Eestisse uute teadlaste ja õppejõudude saamiseks on see, kui õppejõuks olemine on paremini väärtustatud,» ütles ta.

«Töökoormus ja -korraldus ning palk on siis olulisteks faktoriteks. Kui meie oma õppejõud on õnnelikud ja rahul, siis tahavad ka teised siia tulla,» arvas Veldre.

Töötute Soome doktorantide Eestisse õpetama kutsumine, mille pakkus välja Tartu Ülikooli rektor Alar Karis, väärib üliõpilaste esindaja hinnangul siiski kaalumist. «Esmalt peaksime aga selgeks tegema, mis erialase taustaga nad on, mis huvi neil oleks tulla Eestisse ja kas meie riiklikud programmid on suutlikud neile tingimustele vastama,» ütles Veldre.

Ta lisas, et kui Eesti õppejõudude töötasu tuleks suurendada riigieelarve vahenditest, siis välisõppejõudude värbamist võiks toetada riiklikest programmidest, mida rahastaks Euroopa Liit või riik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles