Tallinn osaleb taas üleeuroopalisel rattateede kaardistamise võistlusel

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistlusel osalemiseks on vaja nutitelefoni ja tasuta rakendust nimega Cycling365.
Võistlusel osalemiseks on vaja nutitelefoni ja tasuta rakendust nimega Cycling365. Foto: Jaanus Lensment

Mais algab taas üleeuroopaline jalgrattamarsruutide kaardistamise võistlus European Cycling Challenge 2015, milles osaleb ka Tallinn.

Võistluse käigus kaardistatakse enimkasutatavad liikumisteekonnad mobiilirakenduse abil. Täpsem informatsioon võistluse kohta ning juhised võistluses osalemiseks asuvad aadressil http://cyclingchallenge.eu/ee/.

1. maist kuni 31. maini toimuvat võistlust aitab korraldada projekti partner SRM Reti e Mobilita Srl, kes tagab jalgratturite marsruutide kaardistamise läbi mobiilse tarkvara rakenduse, mis aitab mobiiltelefoni GPS-seadme kaudu jälgida jalgratturite liikumisi ning mille põhjal koostatakse kokkuvõttev analüüs linnadele. Analüüs esitatakse terve võistlusperioodi kohta kogutud kasutajaandmetest elektrooniliselt nii kaardil kui ka aruandena, mille tulemusena on hiljem võimalik hinnata, kuhu planeerida uusi jalgrattateid ja milliseid olemasolevaid ühendada terviklikuks võrgustikuks.

Läbiviidud jalgrattasõidu võistlused ning neile järgnenud arutlusseminarid on andnud palju ideid ja rattakasutajate tagasisidet Tallinna linna jalgrattakasutajate jaoks sõbralikumaks muutmisel. Edasine koostöö võimaldab planeerida linna läbivaid atraktiivseid kergliiklusteid ning jätkata linna muutmist jalgrattasõbralikumaks. Samuti on võimalik koondada mitmeid kasutajakeskseid vaatenurki jalgrataste parkimisvõimaluste arendamiseks, ühistranspordiradade arendamiseks, linnarataste rendisüsteemi rajamiseks ning võimaluste piires linna rohealade ja koridoride kasutamiseks eesmärgiga luua uusi atraktiivseid kergliiklustrajektoore.

2012. aastal võttis Tallinnas üleeuroopalisest jalgrattasõidu võistlusest osa 504 ratturit ja võistluse raames läbiti 89 729 kilomeetrit. 2013. aastal osales 484 ratturit ja läbiti 55 586 kilomeetrit ning 2014. aastal osales 517 ratturit ning läbiti 43 768 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles