Eesti säilitas kõrge koha ajakirjandusvabaduse tabelis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanikud Eesti Pangas enne Toomas Hendrik Ilvese ja Barack Obama pressikonverentsi algust.
Ajakirjanikud Eesti Pangas enne Toomas Hendrik Ilvese ja Barack Obama pressikonverentsi algust. Foto: Erik Prozes

Eesti asub Ameerika Ühendriikides tegutseva rahvusvahelise organisatsiooni Freedom House´i värskes ajakirjandusvabaduse indeksis kohtadel 14.-17., säilitades mullusega võrreldes sama positsiooni.

Eesti asub Freedom House´i värskes edetabelis 199 riigi seas koos Islandi, Iirimaa ja San Marinoga kohtadel 14.-17., selgub raportist. Möödunud aasta tabelis jagas Eesti 197 riigi seas koos San Marino ning Iirimaaga kohti 15.-17. ning tunamullu koos Iirimaa, Monaco, Uus-Meremaa, Palau ja San Marinoga kohti 13.- 18.

Freedom House´i värske tabeli tipus on Norra ja Rootsi. Kohtadel 3.-5. on Belgia, Soome ja Holland ning kohtadel 6.-7. Taani ja Luksemburg. Eestit edestavad ka kohtadel 8.-9. paiknevad Andorra ja Šveits, 10. kohal paiknev Liechtenstein  ning kohti 11.-13. jagavad Monaco, Palau ja St. Lucia.

Leedu paikneb värskes tabelis koos Küprose, Dominica, Jaapani, Sloveenia ja Vanuatuga kohtadel 41.-46. ning Läti koos Ghana, Sao Tomé ja Principe, Saalomoni Saarte ja Hispaaniaga kohtadel 52.-56.

Venemaa asub koos Saudi Araabia ja Etioopiaga kohtadel 180.-182.

Edetabeli lõpetavad Türkmenistan ja Usbekistan kohtadel 197.-198. ning viimasel kohal on Põhja-Korea.

Freedom House jagab riigid pressivabaduse järgi vabadeks, osaliselt vabadeks ja mittevabadeks. Tabeli esimesed 63 riiki on vaba, riigid kohtadel 64.-134 osaliselt vaba ning riigid kohtadel 135.-199. mittevaba ajakirjandusega riigid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles