Viljandi laste seiklused «leebete» uimastitega

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Kokk (tagaplaanil) loobus nädala eest peetud kohtuistungil kokkuleppest, sest kuigi ta tunnistab kuriteod üles, on ta seisukohal, et karistuseks peaks kohus talle määrama tingimisi vangistuse, mitte reaalse vangistuse.
Rait Kokk (tagaplaanil) loobus nädala eest peetud kohtuistungil kokkuleppest, sest kuigi ta tunnistab kuriteod üles, on ta seisukohal, et karistuseks peaks kohus talle määrama tingimisi vangistuse, mitte reaalse vangistuse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis nädal tagasi kohtuotsusega lahendi saanud narkokuritegude asjaolud näitavad, kuivõrd ohtlikud võivad olla linnalegendide kohaselt süütud uimastid – sünteetiline kannabinoid või hallutsinatsioone tekitavad margid ehk blotterid.

«Järsku ütles mulle õde, et mul tuleb silmast usse välja. Ütlesin, et näed nägemusi. Õde ütles, et ei, see on päriselt, ussid on igal pool toas. Õde hakkas mööda tuba riideid laiali loopima ja hüüdis: «Pühi ära, pühi ära!» Ta väitis, et ussid ründavad teda ja ta ei suuda nende eest põgeneda.»

Need sõnad kuuluvad 13-aastasele Viljandi tüdrukule. Ta räägib oma 11-aastasest õest, kellega koos ta tarvitas eelmise aasta 5. novembri öösel hallutsinatsioone tekitavaid blottereid – uimastitega immutatud marke. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles