Dubai kohus mõistis eestlannat vägistada üritanud mehe vangi

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dubai politseinikud.
Dubai politseinikud. Foto: Reuters / Scanpix

Araabia Ühendemiraatide Dubai kohus mõistis täna üheaastase vangistuse Sierra Leonest pärit mehele, kes tungis tänavu jaanuaris stjuardessina töötava eestlanna korterisse ja üritas teda vägistada.

Kohus mõistis 27-aastase aafriklase süüdi vägistamiskatses, röövis ja purjuspäi ringiliikumises ning karistas teda üheaastase vangistusega. Pärast vanglakaristuse kandmist saadavad Dubai võimud mehe riigist välja, kirjutab The National.

Mees ei võtnud kohtus ühtegi süüdistust omaks.

Süüdistuse järgi jälitas alkoholijoobes töötu 27-aastane aafriklane 24. jaanuari varajastel hommikutundidel Dubais 26-aastast eestlannat tema elukohani. Pärast naise sisenemist koputas mees uksele ja kui eestlanna ukse avas, tungis ta korterisse.

Mees tiris eestlanna magamistuppa, peksis teda jõhkralt ja rebis tal riided seljast. Naine osutas ründajale tugevat vastupanu ning purjus mehel ei õnnestunud teda vägistada.

Eestlannast kannatanu rääkis märtsi lõpus toimunud kohtuistungil, et märkas rünnaku päeval vahetult enne rünnakut elukohta saabudes süüdistavat seismas hoone lifti kõrval.

«Ma läksin üles. Kahtlustatav järgnes mulle ja koputas uksele. Kui ma avasin lükkas ta ukse jõuga lahti. Ta haaras must kinni ja lükkas mu magamistuppa. Ta võttis mu riidest lahti ja lükkas voodile. Kui ma karjusin kõvasti appi, siis ta tõukas ja peksis mind. Kuna mul õnnestus tema vägistamiskatsed tõrjuda, haaras ta mu rahakoti ja jooksis minema,» rääkis naine.

Politseil õnnestus kahtlusalune tabada. Politsei tuvastas mehe ka maja turvakaamerate salvestusest, samuti leiti naise korterist tema sõrmejäljed.

Kuigi Araabia Ühendemiraadid on islamiriik, kehtib seal täiesti kuiv seadus vaid Sharjah emiraadis. Mujal riigis võib alkoholi hotellide baaridest ja ööklubidest osta, kuid purjuspäi ringi liikumine on karistatav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles