Eesti päästemeeskonna juht tõdes, et varustuse pakkimisel tehti vigu

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästemeeskonna ülem Kristian Sirp Tallinna lennujaamas.
Päästemeeskonna ülem Kristian Sirp Tallinna lennujaamas. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti päästemeeskond jõudis täna tagasi Kuopiost, kuhu jäädi toppama teel Nepali, et osaleda maavärina tagajärgede likvideerimisel.

Päästemeeskond pole kaua katastroofiabi missioonil käinud, mistõttu ilmnes vigu varustuse komplekteerimisel, vahendab ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Päästemeeskonna ülema Kristian Sirbi sõnul tekkisid Tallinna lennujaamas meeskonnal tõrked varustusega, mistõttu pidid päästjad koju jätma kaks generaatorit ja kanistri.

«Lennunduses on oma turvanõuded ja väidetavalt oli jäänud varustusse mingi osa kütust sisse,» selgitas Sirp, lisades, et kuna päästemeeskonnal ei olnud aega seda kontrollida, siis tehti otsus, et need (generaatorid ja kanister - toim.) jäetakse maha.

Päästeameti pressiesindaja Reimo Raja ütles Postimehele, et mõned asjad pidi meeskond tõesti maha jätma, kuid see ei mõjutanud kuidagi missiooni ära jäämist. «Selle tingis kolm asja. Soomest väljuma pidanud lennuk ei saanud luba Katmandu lennuväljal maandumiseks, Nepal ei soovinud rohkem abi vastu võtta ja pärast mõnda päeva ei ole enam mõtet katastroofipiirkonda otsingu- ja päästemeeskondi saata, sest võimalus kedagi rusude alt elusana leida minimaalne,» selgitas Raja.

Lisaks Eesti päästemeeskonnale jäi Nepali minemata ka Soome ja Norra päästemeeskondadel, kellega ühiselt plaaniti minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles