Tallinna-Naissaare liinil hakkab sõitma aurik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aurik Katharina hakkab tegema liinireise Lennusadamast Naissaarele.
Aurik Katharina hakkab tegema liinireise Lennusadamast Naissaarele. Foto: Albert Truuväärt

Täna hommikul teeb esimese liinireisi Tallinna ja Naissaare vahel sõitma hakkav laev Katharina. Uus on laev vaid sellel liinil – tegemist on mitmekümne aasta vanuse aurikuga, mille tõi Eestisse Eesti Ajalooliste Laevade Seltsi juhatuse liige Herkki Haldre, kellele kuulub ka purjelaev Kajsamoor.

Norras ehitatud Katharina on Haldre sõnul suurepärane tollase laevatüübi esindaja. Kuigi nime poolest aurik, on laeva aurumasin siiski vahetatud diiselmootori vastu, mis on palju turvalisem ja töökindlam.

Alates mai keskpaigast kuni poole septembrini sõidab Katharina Naissaare vahet iga päev. Praegu ja septembri teisel poolel on reisid nädalavahetustel. Ilusa ilmaga kuni 200 inimest mahutav Katharina alustab reisi Lennusadamast kell kümme hommikul ning jõuab tagasi kell neli pärastlõunal. «See annab võimaluse veeta Naissaarel neli tundi, mis on turisti jaoks just paras aeg, et seal üks ringkäik teha. Meil on ette valmistatud matkajuhendid, et soovijad saaksid seal omal käel matkata,» ütles Haldre. Naissaarele sõiduks kulub umbes tund aega. Tee peal põigatakse läbi ka Vahemadala juurest ja näidatakse sõitjatele keset merd asuvat väikest majakat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles