Transpordiamet: elektriautode bussirajale lubamine on lahendatud poolikult

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel jõustuv seadus annab elektriautodele õiguse ühissõidukirajal sõita.
Reedel jõustuv seadus annab elektriautodele õiguse ühissõidukirajal sõita. Foto: Peeter Langovits

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa sõnul on alates reedest jõustuv elektriautode bussirajale lubamine lahendatud poolikult.

«Selle suure tuhinaga jäeti muutmata valgusfooride nõuded,» ütles Rüütelmaa. «Esmaspäeva hommik saab olema tõehetk, sest kui elektriauto tuleb mööda ühissõidukirada ja jõuab Russalka ristmikule välja, siis tema tohib sealt liikuma hakata tavafooriga, aga tavafooriga hakkab liikuma ka kogu Pirita tee liiklus ja tegelikult ta sealt välja sõita ei saa,» selgitas Rüütelmaa.

«Kui see puudutaks ainult elektriautot, on see omaette küsimus, aga elektriauto järel võib olla buss, kaks või kolm bussi. Siis tegelikult võib juhtuda olukord, kus ühistransport on takistatud elektriauto poolt, mis ootab väljasõidu võimalust,» lisas Rüütelmaa. «Täna on ju tehtud nii, et buss saab eelise ühistranspordifooriga ja ta jõuab selle autode kolonni ette, aga kui seal on elektriauto ees, siis seda enam ei juhtu. Nii et esmaspäeva hommikul me näeme täpselt, mis olukord siis on,» tõdes liikluskorraldaja.

«Nii et elektriauto lubati ühissõidukirajale, aga ühissõidukifoori järgi ta sõita ei tohi. Minu teada Viini teeliikluse konventsioonist ja sellest tulenevatest dokumentidest sellist õigust ei saagi neile anda,» ütles Rüütelmaa. «Mõte seadusandja poolt on iseenesest tore ja kena, aga kuidas see praktikas töötab, see ei olnud kõige paremini läbi mõeldud. Meiega ei konsulteerinud ka keegi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles