Edgar Savisaart külastanud inimesed näevad selgeid märke paranemisest

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar viibib praegu endiselt TÜ kliinikumi intensiivis.
Edgar Savisaar viibib praegu endiselt TÜ kliinikumi intensiivis. Foto: Margus Ansu

Edgar Savisaar, kellel arstid amputeerisid viis ja pool nädalat tagasi lihasööjabakterist kahjustatud parema jala, on viimastel päevadel silmanähtavalt paranenud, kinnitas Postimehele tema hea sõber, Jõgeva haigla juht Peep Põdder.

Põdder külastas Savisaart Tartu Ülikooli kliinikumi intensiivraviosakonnas nii selle nädala esmaspäeval kui kolmapäeval ning resümeeris: «Paranemine on olnud imeline.»

Kuna Põdder ei ole siiski Savisaare raviarst, jättis ta Savisaare tervisele meditsiinilise hinnangu andmata, kuid märkis, et temalt on eemaldatud nii tsentraalne veenikanüül kui trahheostoom ehk hingamisteede hingetoru. See tähendab, et patsient saab iseseisvalt hingata.

Põdder lausus, et amputeerimiskohal ülalpool paremat põlve on haav korralikult kinni õmmeldud ning paraneb ilusasti, kuigi silmaga on näha veel mõningat turset.

Ta heitis kolmapäevase külastuse ajal pilgu ka meditsiiniaparatuuri näitajatele ning veendus, et Savisaare süda lööb ilusasti ja korrapäraselt ning veresuhkru näitajad püsivad normis. «Ma pole ammu nii häid üldiseid näitajaid näinudki,» lisas ta.

Põdder külastas Savisaart nädala algul esmaspäeval neli ning eile, kolmapäeval kaks ja pool tundi, mille jooksul nad arutasid mitmeid küsimusi nii Eesti poliitikas kui Tallinna linnaelus. Põdder möönis, et kuna Savisaar viibib siiski tugevate valuvaigistite ning muude ravimite toime all, väsis ta pika vestluse jooksul siiski ära ning uni kippus võimust võtma.

Savisaarel on käinud haiglas palju külalisi, nii pereliikmeid kui töökaaslasi. Tallinna linnavalitsuse nõunik Liina Oja, kes käis teda vaatamas selle nädala esmaspäeval, kinnitas Postimehele samuti, et tema silmis muutub Savisaare tervislik seisund iga päevaga natuke paremaks.

Põdder avaldas arvamust, et umbes kahe nädala pärast võib Savisaare tervis olla paranenud juba niivõrd, et teda võib haiglast välja kirjutada ning saata aktiivsele taastusravile. Ent ta lisas, et selle otsuse langetavad siiski Savisaare raviarstid TÜ kliinikumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles