Tarand: väita, et Vahemerel toimuv pole meie asi, on süüdimatu ja vale

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
4. detsembril Vahemerelt leitud migrandipaadid.
4. detsembril Vahemerelt leitud migrandipaadid. Foto: SCANPIX

Euroopa Parlamendi saadik Indrek Tarand rõhutas, et suhtumine, nagu poleks Vahemerel põgenikega toimuv meie asi, on süüdimatu ja vale.

«On süüdimatu ja vale lähenemine, et see mis seal Vahemerel juhtub, pole meie asi, sest siis võiksid ju hispaanlased ja itaallased küsida, et miks me peame mingit Balti õhuruumi turvama?» küsis Tarand Kuku raadio saates «Keskpäevatund» retooriliselt.

«Probleemidega tuleb tegeleda lähteriikides, tuleb tegeleda kliimamuutuse probleemiga,» toonitas Tarand.

«Mõistan eestlaste tõrget uusmigrantide voo vastu, see on meie lähiajalugu, mis seda põhjustab. Aga siin on ka teemaga manipuleerimine ja eksitamine, paljud ekrelased utreerivad arvudega, ja kindlasti ei lisandu need sellele viiendale kolonnile,» leidis arhitekt Ignar Fjuk.

«Muidugi ei ole hea, kui tekiks võõrkeelsed ja võõrusulised kogukonnad ja linnaosad, ja ma ei mõista hukka inimesi, kes on immigrantide suhtes ettevaatlikud, aga Eesti ei saa olla globaalses protsessis mingi oaas, et meid miski ei puuduta,» sõnas Tarand.

«Ei tohi unustada, et juba aastaid on Eestis sissetulejate arv väiksem kui väljaminejate arv, lihtsamate tööde jaoks ei leidu enam töökäsi,» rõhutas Fjuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles