Toobal ja Laasi taotlevad riigikohtus õigeksmõistmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM03: PRIIT TOOBAL, LAURI LAASI, IVOR ONKSION, KOHUS : TALLINN, EESTI, 17OCT14
Priit Toobal, Ivor Onksion, Lauri Laasi. Kohus. 
lt/Foto LIIS TREIMANN/POSTIMEES
TLMPM03: PRIIT TOOBAL, LAURI LAASI, IVOR ONKSION, KOHUS : TALLINN, EESTI, 17OCT14 Priit Toobal, Ivor Onksion, Lauri Laasi. Kohus. lt/Foto LIIS TREIMANN/POSTIMEES Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Riigikogu keskerakondlastest liikmed Priit Toobal ja Lauri Laasi vaidlustasid riigikohtus enda süüdimõistmise eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises. Lisaks vaidlustas Keskerakond süüdimõistva otsuse dokumendi võltsimises.

Nende kaitsjad taotlevad riigikohtult Tallinna ringkonnakohtu ja Harju maakohtu süüdimõistvate otsuste tühistamist ning Toobali, Laasi ja Keskerakonna õigeksmõistmist või nende kriminaalasja saatmist uueks arutamiseks Tallinna ringkonnakohtule.

Vandeadvokaat Oliver Nääs ütles, et uue küsimusena peab riigikohus otsustama, kas asja edasist menetlemist takistab riigikogu valimistel valituks osutumisega kaasnenud saadikupuutumatus, mis kord küll juba ära võeti, kuid mille kõrgeima võimu kandja nüüd Toobalile ja Laasile taas omistas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles