CNN kiitis Eesti maailmanäituse paviljoni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti paviljon. EXPO 2015
Eesti paviljon. EXPO 2015 Foto: EAS

USA telekanal CNN valis maailmanäitusel EXPO Milano 2015 Eesti paviljoni 24 muljetavaldavaima paviljoni hulka.

EXPO Eesti esinduse juhi Andres Kase sõnul on see suur tunnustus: «Meil on üks kõige väiksema eelarvega ise ehitatud paviljon maailmanäitusel. Me ei löö glamuuri ja suursugususega, võistleme riikidega, kes on investeerinud kümneid miljoneid eurosid ehitusse, aga sellele vaatamata oleme juba silma jäänud. Kahtlemata on see tunnustus eelkõige meie arhitektidele – Kadarik Tüür Arhitektibüroole.»

Eesti paviljon «Gallery of» on puust pesakastidest koosnev kolmekorruseline galerii, millesse külastajad pääsevad kahe sissepääsu kaudu. Hoone igal korrusel on oma näitus ja funktsioon. Puidust kastide vahel on ka võimalus kiikuda. Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse teatel on Eesti paviljoni märksõnadeks põhjamaine nutikus, puhas toit ja loodus, silmapaistev disain, maailmatasemel muusika eesotsas Arvo Pärdiga ja erilised Eesti inimesed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles