Suur pidu ja pillerkaar täitis jõe ja tänavad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iseehitatud lennumasinate võistlus Karsumm.
Iseehitatud lennumasinate võistlus Karsumm. Foto: Kristjan Teedema

Tartu tudengite kevadpäevad oma kümnete eriilmeliste üritustega on tänaseks ajalugu ning üliõpilastel on käes aeg keskenduda taas õppimisele. Nädalane pidu lõi aga tänavail ja Emajõel elu käima ning edasi elab linn juba kevadises rütmis.

Pea iga päev juhtus Tartus midagi suurt ja põnevat, mis haaras kaasa linlasi ja tõi palju külalisi.

Juba festivali avapäeval peetud öölaulupidu meelitas laululavale vähemalt 11 000 inimest.

Päevast päeva võis näha noori inimesi kas õllekaste enda alla ladudes kõrgustesse pürgimas või sooritamas mitmesuguseid jõuproove Pirogovi platsil. Palju oli sporti ja muusikat, kuid tundma sai õppida ka uusi toite ja teisi kultuure.

Peonädalasse mahtus volber, mil uhkes rongkäigus kesklinna marssinud üliõpilaskorporatsioonid nõudsid linnapealt volbriööks võimu enda kätte. Meer polnud kitsi, üksnes soovis, et võimu hoitaks õiglaselt ja vastutustundega.

Nagu tavaks, kulmineerusid kevadpäevad eile Emajõel ja selle kümnekraadises vees. Sombune ja jahe pühapäevahommik asendus päikesepaiste ja soojakraadidega ning tartlased said kevadpäevi nautida täiel rinnal.

Lennumasinate võistlusel Karsumm jäi kõigil 12 võistkonnal taas üle jõe liuglemata, kuid nende hulljulged sööstud rambilt ja vahvad plartsatused vette tõid jõe äärde kaasa elama tuhandeid elevil pealtvaatajaid.

Enne paadirallit finišeeris Atlantise ees ülikoolide kaheksapaatide regatt, mille võitis tänavu Tallinna tehnikaülikooli koondvõistkond Tartu ülikooli ees.

Ja siis pääsesid jõele kummipaadid. Emajõe vesi kihas nii tõsistest sportlastest kui ka neist, kes võtsid asja mõnuga ning hoolsa sõudmise asemel püüdsid konkurente ja publikut märjaks pritsida.

Käiku läksid ka mõned need alused, mis varem olid osalenud lennumasinate võistlusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles