Vabaduse väljakul tähistatakse Euroopa Liidu sünnipäeva

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa päev 2014. aastal.
Euroopa päev 2014. aastal. Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

9. mail toimub Vabaduse väljakul tasuta meelelahutuslik kogupereüritus, millega tähistatakse Euroopa Liidu sünnipäeva.

Sünnipäevapeo avasõnad lausub kell 11 peaminister Taavi Rõivas. Sellele järgneb meelelahutuslik selfitegemise võistlus, kus omavahel võtavad mõõtu laulja Getter Jaani ja jalgpallur Joel Lindpere. Võidab see, kes suudab määratud aja jooksul teha kõige rohkem selfisid oma fännidega. Staaride selfivõistlus on avapauguks ka Eesti rekordselfile. Terve päeva vältel on kõik oodatud endast pilti tegema ning neid pilte virtuaalkaardile üles laadima. Osaleda saab nii Vabaduse väljakult kui ka kõikjalt Eestist. Kõik päeva jooksul tehtud selfid kogutakse Eesti kaardile ja saadetakse eestlaste virtuaalse tervitusena Euroopale. Osalejate vahel loositakse välja iPad.

Peale peoliste ühisselfit kuulutab Eesti Euroopa Liikumine traditsiooniliselt välja aasta eurooplase.

Kogu päeva toimub meelelahutusprogramm, mida juhivad Tanja Mihhailova ja Urmas Vaino. Laval on lisaks Tanjale veel Ines, Ivo Linna ja Tomi Rahula bänd ning humoorikas kantriansambel Steve’n'Seagulls Soomest, karge Põhjamaine muusikutegrupp Glimra Rootsist ja selleaastasel Eurovisioonil Austriat esindav The Makemakes.

Nagu varasematelgi aastatel mängitakse Euroopa päeval orienteerumismängu läbi kesklinnas asuvate välisriikide esinduste. Mängus osalejate vahel lähevad loosi reisitšekid väärtuses 300, 700 ja 1000 eurot.

Lastele jätkub tegevust Vabaduse väljaku avaral lastealal, kus on batuut ja lastetelk. Tegutsevad mustkunstnik ja näomaalijad, pakutakse pannkooke ning jagatakse õhupalle. Kohal on ka tuntud muinasjututegelased Lumivalguke, Punamütsike ja Tuhkatriinu ning Lõvi Leo. Jalga saab puhata tänavakohvikus ja puhkealal. 

Eestis korraldab Euroopa päeva üritusi Euroopa Komisjoni esindus Eestis koos Euroopa Parlamendi infobürooga. 

Lisainfo Euroopa Päeva kohta: www.euroopapaev.ee ja www.facebook.com/tuleeuroopapaevale

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles