Lukas: vene koolide probleemide lahendamiseks on vaja Eestile lojaalsete inimeste nõu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas
Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas Foto: Margus Ansu

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas kohtus 22. septembril venekeelse kogukonna esindajatega, et arutada venekeelse hariduse konsultatiivnõukogu loomise vajadust ning leppida kokku regulaarsetes kohtumistes.
 

Nimetatu nõukogu eesmärk oleks vahetult ja ilma poliitilise mürata viia haridustöötajatest laiema ringini haridusuuendusi puudutav info ning teisalt tuua ministeeriumisse avameelselt erinevad subjektiivsed käsitlused neist probleemidest, mis on muukeelsetele koolidele spetsiifilised, eesmärk on need koos lahendada, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

Kohalolijad pidasid venekeelsetel kodanikuühendustel põhineva ja haridus- ja teadusministrit nõustava kogu loomist, mis kaasaks kogukonnas aktsepteeritud inimesi, väga vajalikuks. Praegu on selleks just õige aeg, sest selgitust nii eesti kui ka vene keeles ja rakendumise seiret vajavad uus põhikooli- ja gümnaasiumiseadus, õppekavad ja gümnaasiumide üleminek eesti õppekeelele.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas avaldas heameelt muukeelsete organisatsioonide ja ekspertide konstruktiivse suhtumise üle. «Oleme igapäevaselt kohtunud koolide esindajate ja ametkondade esindajatega, kellega koostöö venekeelsete gümnaasiumide suures osas eesti õppekeelele ülemineku osas on olnud väga hea. Samas on asju, millel on inimeste jaoks subjektiivne inimlik või rahvuslik tasand. Nende küsimuste lahendamiseks vajame eesti ühiskonnale lojaalsete inimeste heatahtlikku nõu.»

Asjalikule arutelule venekeelse hariduse teemal aitab kaasa ka see, et nüüdsest on uute riiklike õppekavade ametlikud tõlked vene keelde olemas haridus- ja
teadusministeeriumi koduleheküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles