Kadõrov sunnib Putinit raske valiku ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšetšeenia president Ramzan Kadõrov on oma lähedasi suhteid Venemaa presidendi Vladimir Putiniga väljendanud seni näiteks tema sünnipäeval hobuste võiduajamisi korraldades ja neil aktiivselt kaasa elades.
Tšetšeenia president Ramzan Kadõrov on oma lähedasi suhteid Venemaa presidendi Vladimir Putiniga väljendanud seni näiteks tema sünnipäeval hobuste võiduajamisi korraldades ja neil aktiivselt kaasa elades. Foto: RIA Novosti / SCANPIX

Venemaa kõrgemad jõuametnikud avaldavad Venemaa presidendile Vladimir Putinile survet, et muuta Tšetšeenia presidendi Ramzan Kadõrov eriseisundit Venemaa võimutipus.

Venemaa julgeolekuteenistust FSBd, siseministeeriumi ja uurimiskomiteed on juba ammu närvi ajanud olukord, kus neil sama hästi kui puudub võimalus iseseisvalt uurida kuritegusid ühel osal Venemaa territooriumist – Tšetšeenias.

Aastaid vindunud tüli puhus kõigepealt lõkkele Borisd Nemtsovi mõrva juurdlus – ametliku uurimise andmeil viivad niidid otse Tšetšeenia kõrgete jõuametnikeni. Sellele lisandus Ramzan Kadõrovi hiljutine teleesinemine, kus ta andis oma alluvatele loa tulistada hoiatamata kõiki mujalt Venemaalt pärit jõuametnikke, kes tulevad Tšetšeeniasse ilma tema loata. See oli tegelikult selge sõnum Nemtsovi mõrva uurijatele, kes visalt taotlevad tähtsate tšetšeenide ülekuulamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles