Parlament andis noortele valimisõiguse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu hääletab valimisõiguse andmist 16- ja 17-aastastele.
Riigikogu hääletab valimisõiguse andmist 16- ja 17-aastastele. Foto: Tairo Lutter

Postimehega vestelnud kooliõpilaste sõnul on 16-aastased kohalikel valimistel hääletamiseks juba piisavalt küpsed ja nemad ise läheksid hea meelega valima. Vaid ühe intervjueeritud neiu arvates on see natuke liiga varajane iga.

«Minu arvates on selline võimalus 16-aastastele noortele antud natuke liiga vara,» ütles suve alguses 16-aastaseks saav Tallinna Gustav Adolfi gümnaasiumi 9. klassi õpilane Emma Lotta. «Vaadates nii ennast kui ka oma sõpru ja tuttavaid, kes selles eas on, leian, et me ei oskaks võtta vastutust ega võtta vastu sellist otsust, keda valima peaks. Seega arvan, et see on natuke liiga varajane iga,» põhjendas ta.

Ent kui valimised toimuksid näiteks selle aasta sügisel, läheks ta ikkagi valima. «Peaksin selleks natuke eeltööd tegema. Arutaksin seda oma tuttavate ja vanematega. Uuriksin ise, millega erakonnad tegelevad, kuidas nende tegevus mind puudutab,» rõhutas ta eeltöö hädavajalikkust. «Kui ma nüüd praegu kohe peaksin valima, siis ma tõesti ei oskaks seda otsust vastu võtta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles