Hardi Meybaum kingib 50 Eesti koolile 3D-printeri

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mullu oma Eesti start-upi GrabCAD 100 miljoni dollariga maha müünud Hardi Meybaum tutvustas täna Tallinnas Gustav Adolfi gümnaasiumis oma uut haridus- ja arendusprogrammi Eesti 2.0, mille eesmärk on inspireerida õpilasi valima tehnoloogiapõhist tulevikku. Programmi esimese pilootprojektiga saavad 50 Eesti põhikooli ja gümnaasiumit endale 3D-printeri.

President Toomas Hendrik Ilves. Foto:
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Foto: Martin Ilustrumm

Ürituse avanud president Toomas Hendrik Ilves ütles, et seesugused algatused kaasajastavad noorte väljaõpet ning aitavad Eesti elu edasi viia. Ta avaldas lootust, et projekt täidab oma eesmärgi tekitada noortes huvi insenerihariduse vastu ning Hardi Meybaum projekti toetaja ja algatajana aitab seeläbi kasvatada häid Eesti insenere.

Meybaumi sõnul on 3D-printimine vaieldamatult üks maailma kiiremini arenevaid ning põnevamaid valdkondi. «Kuigi juba täna prinditakse varuosi kosmoserakettidele ja joostakse 3D-prinditud proteesidel, siis ennekõike annab 3D-printimine noortele ja lastele võimaluse insenerina kätt proovida ja luua väheste ressurssidega midagi ainulaadset päris ise,» rääkis ta.

«Tean omast käest, et vahetu kogemus ja emotsioon, et ekraanil loodud kavandist on saanud käega katsutav objekt ning töötav toode, on hindamatu väärtusega,» lisas Meybaum.

Mittetulundusühingu Eesti 2.0 peamiseks eesmärgiks on luua platvorm, mille abil inspireerida koolinoori valima tehnoloogiapõhist tulevikku läbi erinevate haridus- ja arendusprogrammide.

Projektide abil tuuakse noorteni erinevad tehnoloogiad ja pakutakse võimalusi ja lahendusi nende rakendamiseks.

Hardi Meybaum. Foto:
Hardi Meybaum. Foto: Foto: Martin Ilustrumm

Igal õppeaastal on plaanis korraldada rida õpitubasid koolinoortele ja õpetajatele, kus on võimalik omandada praktilisi teadmisi oma valdkonna ekspertidelt. Kavas on käivitada ka iga-aastane Inspiratsioonikonverents noortele, kus esinevad maailmas tunnustatud insenerid ja ettevõtjad.

Lisaks pakub Eesti 2.0 noortele võimaluse leida praktikakoht mõnes tunnustatud Eesti firmas või maailmatasemel ettevõttes, mis on eelduseks tööturul läbi löömiseks. Eesti 2.0 on suunatud noortele alates 5. klassist kuni ülikooliastmeni välja.

Vaata lähemalt videost, kui palju 3D-printer maksab, kust tuli Meybaumil idee selline programm luua ning mida arvab sellest Gustav Adolfi gümnaasiumi direktor Hendrik Agur.

Videos: MTÜ Eesti 2.0 asutaja Hardi Meybaum ja Gustav Adolfi gümnaasiumi direktor Hendrik Agur.

Kõik Eesti põhikoolid ja gümnaasiumid, kes soovivad oma koolis alustada lastele ja noortele 3D-printimise ning inseneriteaduste õpetamisega, saavad oma taotluse programmis osalemiseks ja 3D-printeri saamiseks esitada kuni 1. juunini siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles