Kultuuriminister tunnustas lõimumise edendajaid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutuse Meie Inimesed ja Kultuuriministeeriumi lõimumisvaldkonna 2014. aastal ellu viidud projektide arendus- ning meediapreemiate üle andmine. Fotol Pavel Ivanov
Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutuse Meie Inimesed ja Kultuuriministeeriumi lõimumisvaldkonna 2014. aastal ellu viidud projektide arendus- ning meediapreemiate üle andmine. Fotol Pavel Ivanov Foto: Mihkel Maripuu

Kultuuriminister Indrek Saar andis eile  rahvusooperi Estonia talveaias  üle üheksa riiklikku lõimumisvaldkonna arendus- ja meediapreemiat möödunud aasta silmapaistvate projektide elluviijatele.

Kolm tänavust meediapreemiat said Kuku raadio saate «Kirillitsas Eesti» saatejuht Pavel Ivanov (vasakpoolsel fotol),  lühimängufilmi  «Ivanipäev» režissöör Ivan Pavljutškov ning luuletaja ja esseist Igor Kotjuh, kes sai preemia portaali oblaka.ee ürituste sarja «Kirjanduslik neljapäev», veebiajakirja Uued Pilved ja Facebooki kirjandusblogi eestvedamise ning rohkete artiklite eest.

Arenduspreemiaid anti välja kuus. Valgas tegutsev Studio Joy sai preemia vähemusrahvuste kultuurikollektiivide tegevuse ja kultuuridevaheliste ürituste korraldamise eest (parempoolsel fotol stuudio juht Marina Jerjomina). Narva MTÜ Stuudioteater Ilmarine sai preemia Eduard Vilde «Domovoi/Pisuhänna» lavastuse eest. MTÜd Veeda Vaheaega Võrumaal tunnustati perekeskse keeleõppeprojekti «Räägime eesti keeles» eest ja Pille Lille Muusikute Fondi koorimuusikat populariseeriva projekti «Muusikalilled» läbiviimise eest. Lisaks pälvisid arenduspreemiad MTÜ Noored Ühiskonna Heaks konverentsi TEDx Lasnamäe korraldamise eest ja MTÜ Linnalabor projekti «Lasnamäe idee – paneelelamupiirkondade elanike aktiviseerimine» eest (keskmisel fotol projekti eestvedaja Maria Derlõš koos kultuuriministriga).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles