Rõivas: et aktsiisi ei laekuks, tuleb naabritel kogu meie viin ära juua

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Liis Treimann

Selleks, et Eesti riigile alkoholiaktsiisi ei laekuks, tuleb naaberriikide elanikel kogu alkohol meie eest ära juua, kommenteeris peaminister Taavi Rõivas Liviko ähvardust alkoholiaktsiisi raha Lätti suunata.

Liviko teatas täna, et kavatseb erakorralise alkoholiaktsiisi tõusu mõjul viia 10-15 miljonit eurot maksuraha Eestist välja, suunates äri senisest enam Läti kaudu.

«Aktsiisi makstakse ikkagi selles riigis, kus toodangut turustatakse ja valdavalt ka tarbitakse. Selleks, et Eestis [alkoholi]aktsiisi laekumine ära lõppeks, peaksid naabrerriigi inimesed meie viina meie eest kõik täitsa ära jooma,» ütles Rõivas valitsuse pressikonverentsil. «Vaevalt, et nüüd seda juhtuma saab. Kahjuks on küllalt palju seda tarbimist ka Eestis.»

Rõivas märkis, et nii elatustase kui aktsisiimäärad kipuvad Lätis olema Eestiga võrreldes mõneaastases viites ehk et nemad jõuavad samale tasemele natuke hiljem kui meie. «Teades Läti eelarvepoliitilisi valikuid ma prognoosin, et sarnaselt Eestiga ka Lätis alkoholiaktsiis pigem tõuseb,» lisas peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles