Liviko tahab viinamüüki Valka kolida

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alkoholitootja Liviko juhtkond arutas eile äri senisest suuremat suunamist Läti kaudu, mis ettevõtte tegevjuhi Janek Kalvi sõnul tähendab muu hulgas Lätti Eesti piirile turistidele ja lõunaeestlastele suunatud müügikoha rajamist.

«Lihtsustatult öeldes jah, aga tegelikult on meil plaanis palju komplekssem lahendus,» ütles ta vastuseks küsimusele, kas äri Lätti suunamine tähendab Valkas viinapoe avamist.

Kalvi lisas, et plaan puudutab alkoholi müüki, mitte tootmist. «Me ei kavatse tootmist Eestist Lätisse viia,» ütles ta. «Jutt käib sellest, et alkoholile Läti maksumärgid peale saada, sest Lätis on juba praegu kange alkohol aktsiis 29 protsenti madalam ja see saab olema veel kõvasti madalam pärast Eestis tulevat aktsiisitõusu. Läti seevastu on öelnud, et tõstab järgneval neljal aastal aktsiisi vaid kaks protsenti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles