Muugal pandi nurgakivi mitut valda teenindavale reoveepuhastile

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pandi nurgakivi vee-ettevõtte AS Viimsi Vesi Muuga reoveepuhastile.

5,9 miljonit eurot maksvaid töid teostavad AS Viimsi Keevitus ja RVT Ehitus OÜ. Sellest 4,7 miljonit eurot pärineb Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) vahendusel Euroopa Ühtekuuluvusfondist ja vee-ettevõte panustab 1,2 miljoni euroga.

AS Viimsi Vesi juhatuse liikme Argo Valteri sõnul saab viimsilastele hädavajaliku reoveepuhasti ehitamine võimalikuks tänu mitmepoolsele heale koostööle Keskkonnainvesteeringute Keskuse, Viimsi vallavalitsuse ning AS Tallinna Sadamaga.

«Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist tagastamatu abi saamine reoveepuhasti ehitamiseks on selle projekti alustalaks, nagu ka partnerite toetus ja hea koostöö. Ilma selleta poleks Viimsi Vesi saanud nii mastaapset ja suuri investeeringuid nõudvaid töid ette võtta,» ütles Valter.

«Uus reoveepuhasti hakkab puhastama nii Viimsi kui Jõelähtme valdade reovett, perspektiivis on teenust pakkuda ka Maardu linnale. Täna kehtiv Tallinna Veega sõlmitud reoveeteenus pole majanduslikult ega keskkonnakaitseliselt ammu parim võimalus. Plaanime eraldatud eurorahadest finantseerida ka torustike ehitamist Viimsi idakaldal ja Pärnamäe külas, millele käib hetkel riigihange ehitaja leidmiseks,» lausus Valter.

Viimsi vallavanema Jan Trei sõnul on oma reoveepuhasti ehitamine viimsilaste elukeskkonna parandamise seisukohalt ülioluline samm edasi. «Eestis ühe suurema reoveepuhasti ehitamine võimaldab tagada kõigi Viimsi valla elanike ja asutuste reovee nõuetekohase puhastamise ning vähendab oluliselt survet ka reoveeteenuse hinnale, mis on siiani sõltunud suuremas osas AS Tallinna Vesi tariifidest. Uue reoveepuhastiga vabaneme ka survest mõelda kriisiolukordadele - mis juhtuks siis, kui Tallinna Vesi ei peaks mingil põhjusel suutma Viimsi reovett enam vastu võtta,» ütles Trei.

Reoveepuhasti projekteerimisel on arvestatud Viimsi elanike arvu võimaliku kasvu kuni 30 000 inimeseni. Puhasti keskmiseks ööpäevaseks hüdrauliliseks jõudluseks planeeritakse 6000 kuupmeetrit ning maksimaalseks reovee koguseks 10 000 kuupmeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles