Millises koloonias hakkab Kohver karistust kandma?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva Lefortovo rajooni kohus pikendas täna Eston Kohvri vahi all hoidmise tähtaega kahe kuu võrra 5. juunini. Advokaat Jevgeni Aksjonov ja Eston Kohver.
Moskva Lefortovo rajooni kohus pikendas täna Eston Kohvri vahi all hoidmise tähtaega kahe kuu võrra 5. juunini. Advokaat Jevgeni Aksjonov ja Eston Kohver. Foto: Jaanus Piirsalu

Kui kaitsepolitseinik Eston Kohver spionaažisüüdistusega Venemaal vangi mõistetakse, siis on oluline küsimus, millises koloonias hakatakse teda vangis hoidma. Arvestades Venemaa mastaape, on see tähtis, tagamaks talle regulaarseid kohtumisi Eesti konsuliga.

Venemaal mitmeid riigireetmises süüdistatud inimesi ja õiguskaitsjaid esindanud advokaat Ivan Pavlov ütles Postimehele, et tema teada Venemaal spetsiaalseid kolooniaid välismaalastele enam pole. «Neid määratakse erinevatesse kolooniatesse, mis asuvad kogu Venemaa territooriumil,» ütles Pavlov.

Kui see vastab tõele, siis võidakse Kohver vangimõistmise korral saata karistust kandma nii Eesti piiri lähedal asuvasse Pihkva oblastisse kui ka kuhugi väga kaugele, kasvõi näiteks Kaug-Itta Hiina piiri äärde. Viimane võimalus teeks väga keeruliseks ja kulukaks Eesti konsuli igakuise kohtumise Kohvriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles