Jahimees selgitas, miks võis põder Paralepas väikest tüdrukut rünnata

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põder metsas.
Põder metsas. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eesti jahimeeste seltsi tegevjuht Tõnis Korts kinnitas, et metsloomade rünnakud inimeste vastu on väga harvad ning ta rõhutas, et põder ei ründa kunagi põhjuseta - ka antud juhul oli ilmselt põhjus see, et emasloom kaitses vasikaid.

Portaal Läänlane kirjutas, et teisipäeva õhtul kella 21 paiku ründas põder Paralepa metsas jalutanud isa ja tema kuueaastast tütart. ​Põder lõi esijalaga puruks tüdruku jalgratta, enne kui isa sai lapse kaenlasse haarata ja autosse varjule joosta. Loe juhtunu kohta lähemalt siit.

Tõnis Korts rääkis ETV saates «Ringvaade», et mõnikord juhtub, et põder ründab siis, kui inimene on läinud n-ö üle piiri ehk põdra maale, ning sellisel juhul on põdral kaks võimalust: põgeneda või rünnata, vahendab ERRi uudisteportaal.

Jahimehe sõnul on piltidelt näha, et Paralepas rünnanud põder oli emane ning praegu on ka aeg, kus põtradel on sündinud või sündimas vasikad, ning emasloom on oma poegi kaitsmas. Ta tõi välja ka võimaluse, et üks pere koertest võis minna metsa ja põdrale ohtu kujutada ning see meelitas looma metsast välja.

Korts selgitas ka, et mõnikord metsloom kohe ei ründa, vaid annab enda jõust aimu, üldiselt saavad aga inimesed ise hinnata põdra kõrvade järgi, mis meeleolus loom on: kui põdra kõrvad on püsti, siis ta kuulatab ja on tähelepanelik, kui pead ligi, siis võib ta rünnata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles