Tallinn tahab parke ja haljasalasid juurde teha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka kortermajade juurde rajatakse haljasalasid.
Ka kortermajade juurde rajatakse haljasalasid. Foto: Peeter Langovits

Tallinnal on valmimas teemaplaneering «Tallinna rohealad», mis näeb ette iga elaniku lähedusse parkide või haljasalade rajamise.


«Suured pargid peaksid asuma elanikust vähemalt ühe kilomeetri, keskmise suurusega haljasalad vähemalt 600 meetri ja väiksemad haljasalad vähemalt 300 meetri raadiuses,» rääkis linna maastikuarhitekt Jekaterina Sibul ajalehele Pealinn.

Suuremad haljasalad peaksid olema ühendatud omavahel rohekoridoridega, et jalutaja ei peaks ühelt haljasalalt teisele liikumiseks rohelusest väljuma, lisas ta.

Analüüs tõi välja, et kõige kriitilisemas seisus on praegu Kristiine ja Põhja-Tallinn, sest seal on nii tihe hoonestus, et nende vahele ei saagi alati vajalikesse paikadesse parke rajada.

Uusi parke võiks tulla ka Lasnamäele ja Põhja-Tallinnasse, potentsiaali on teisteski linnaosades.

Lisaks on rohealade teemaplaneeringu eesmärk muuta rohealasid linlastele ligitõmbavamaks - näiteks eksponeerida paremini vaatamisväärsusi, luua matka- ja loodusradu ning põnevaid teenuseid.

Praegu on Tallinnas ühe inimese kohta 100 ruutmeetrit haljasalasid, mis teeb sellest ühe Euroopa rohelisema linna.

Kolm aastat koostatud planeering peaks aasta lõpus minema avalikule arutelule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles