Pealinna magistraalide seis on parem kui eales varem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merivälja tee ja Randvere tee ristmik..
Merivälja tee ja Randvere tee ristmik.. Foto: Liis Treimann.

AS Teede Tehnokeskuse värske uuringu järgi on Tallinnas tasaseid tänavaid 18 protsenti rohkem kui kaks aastat tagasi, pealinna suurtänavad on aga paremas seisus kui eales varem.

«Ebatasasemad on Kreutzwaldi, Tähetorni, Forelli, Maleva ja Astangu tänav,» teede tehnokeskuse peaspetsialist Maret Jentson ajalehele Pealinn.

«Väga hea või heas seisus on Tallinnas aga 36 suurtänavat, ja neist omakorda parimas seisus Viljandi mnt, Tartu mnt, Merivälja tee ja Mustakivi tee,» sõnas ta.

Väga häid tasaseid tänavaid on tänavu 59 protsenti ehk umbes kolmandiku võrra rohkem kui kaks aastat tagasi. Siis oli hästi tasaste magistraalide osakaal 41 protsenti.

«Viimase paari aastaga on tasasemate teede ja tänavate osakaal selgelt kasvanud ning halvas seisukorras olevate arv vähenenud,» kinnitas Jentson. Teede tasasuse määr oleks uuringus saanud isegi kõrgema hinde, sest mitmeid tänavaid tehti uuringu tegemise ajal juba korda, ent uuringusse need paranenud numbrid enam ei jõudnud.

«Tänavuse teekatte tasasuse mõõtmiste ajal olid mitmed varem üsna ebatasased teed ja tänavad, nagu Keskuse, Ristiku ja Kärberi tänav, remondis,» lausus ta. «Võib eeldada, et ka neil teedel ja tänavatel muutub keskmine teekatte tasasuse väärtus remondi lõppedes paremaks.»

Rahuldava ehk nõuetele vastava tasasusega suurtänavate osa on samuti tõusnud. 2008. aastal oli rahuldavas seisukorras 30 protsenti, praegu aga 35 protsenti teedest. Väga ebatasased on praegu vaid 6 protsenti magistraalidest, samas kui 2008. aastal oli selliseid teid tervelt 29 protsenti suurtänavatest.

Tehnokeskus võttis uuringus luubi alla nii tänavate tasasuse, roopa sügavuse kui ka kandevõime.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles