Muuseumiööl on avatud 155 muuseumi

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

 

Laupäeval, 16. mail peetakse seitsmes üle-eestiline muuseumiöö, mis seekord kannab pealkirja «Öös on muusikat». 

 

Tänavu võtab muuseumiööst osa 155 muuseumi, peale muuseumide on tasuta sissepääs paljudesse näitusepaikadesse, arhiividesse, kirikutesse, mõisatesse – üht- või teistpidi teadmiste, ajaloo ning mäluga tegelevatesse asutustesse. Eelmisel aastal võttis muuseumiööst osa rohkem kui 84 000 inimest, mis oli muuseumiöö kõigi aegade publikurekord.

Muuseumiöö selleaastane teema «Öös on muusikat» on inspireerinud muuseume tooma üheks ööks tasuta publiku ette põnevamaid muusikaga seonduvaid palasid oma kogudest, kutsuma muuseumidesse esinema bände, lauljaid, muusikuid ning isegi laulukoore. Tartus esineb rahvusarhiivi katusel Tartu Popi ja Roki Instituut, Tallinnas korraldab ajaloomuuseum hääletu disko ning loomulikult on kümnetes muuseumides kavas nii õpitubasid, eriekskursioone kui ka kogu perele sobivaid avastamismänge. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles