Rahanappus viib lapsi poole aasta pealt huviringist ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored Kullo kunstiringis..
Noored Kullo kunstiringis.. Foto: Ergo Kuld.

Tallinna huvikoolid üldiselt lastenappuse üle ei kurda, kuid viimasel õppeaastal süvenes trend, et rahanappuse tõttu pidid lapsed poole aasta pealt huviringis käimisest loobuma.

Nõmme noortemaja direktor Riina Olveti ütles, et viimastel aastatel on teatud korrektsioone küll toimunud, kuid üldiselt on laste huvi ringide vastu säilinud ja praeguseks hakkavad rühmad tasapisi täituma. «Oktoobri lõpuni ootame, praegu kõik ringid veel täis pole,» ütles Olveti, lisades, et kokku on noortemajas ruumi 950 lapse huvitegevuseks.

Samas on viimase kahe aasta jooksul süvenenud olukord, kus vanemad peavad lapsed rahanappuse tõttu poole aasta pealt huviringist ära võtma. «Vahel jäetakse isegi loobumisavaldus tegemata ja kui arve jääb tasumata, hakkame ise uurima ja selgub, et laps ei ole ringis enam käinudki,» tõdes direktor.

Sellest sügisest avas Nõmme noortemaja ka annetuskonto. «See on värske asi, veel ei ole meile annetusi laekunud,» märkis Olveti. «Mõte liikus meil päris pikalt, sest võimalus toetada peab olema. Eks rahanappus on üleüldine juba aastaid,» ei ole põhjus tema sõnul iseenesest uus. Annetama oodatakse niifirmasid kui eraisikuid, näiteks vilistlasi.

Huvikeskus Kullo loodab direktori asetäitja Tiina Arandi sõnul sel aastal huviringides käijate arvu varasemate aastatega võrreldes isegi kasvatada: kui eelmisel aastal käis Kullos 1800 last, siis sel aastal oodatakse ligi 2000 huvilist. «Ringid täituvad tavapäraselt,» kinnitas ta. «Praegu registreerimine ja liitumine veel käib, me pole päris kindlad, kas nii palju tuleb. 1600 last on juba registreeritud.»

Eelmisel aastal oli Kullos samuti väljalangevust sellel pinnal, et õpilased ei suutnud ringiarvet maksta. Arandi sõnul on selliseid üksikuid probleeme alati olnud, kuid mullu oli see trend märgatavam. Kullo ringide eest küsitakse kuus keskmiselt 250-400 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles