Schwarzenegger: minust ei saa kunagi demokraati

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
California osariigi kuberner Arnold Schwarzenegger.
California osariigi kuberner Arnold Schwarzenegger. Foto: Reuters / Scanpix

USA California osariigi vabariiklasest kuberner ja endine filminäitleja Arnold Schwarzenegger kinnitas, et ta toetab presidendivalimistel John McCaini kandidatuuri.


Vaatamata asjaolule, et Schwarzenegger sattus oma parteikaaslastega vastuollu ja ei soovinud St. Paulis toimunud USA Vabariiklaste parteikongressi ees esineda kõnega, kinnitas ta spiegel.de-le antud usutluses, et peab purustama kuulsa demokraatide perekonna liikme ja ühtlasi tema naise sugulase Max Kennedy lootused, et temast saab kunagi Demokraatliku erakonna liige.

«Minust ei saa kunagi demokraati. Mitte selles elus ja kindlasti mitte minu järgmises elus ega ka mitte sellele järgnevas,» ütles Schwarzenegger.

Väidetavalt ei nõustunud vabariiklastest parteilased Schwarzeneggeri kõne sisuga, sest lootsid temalt kaalukamaid vihjeid pühendumisest konservatiivsetele väärtustele, mistõttu kuberner keeldus parteikongressile minemast.

Schwarzeneggerit üllatas, et vabariiklaste asepresidendikandidaadiks osutus poliitilises ringkonnas tundmatu Alaska kuberner Sarah Palin. Ta toetas pigem 2000. aasta presidendivalimiste demokraadide asepresidendikandidaadi, kuid vabariiklaste välis- ja kaitsepoliitikat toetava Joseph Liebermani, või Minnesota kuberneri Tim Pawlenty kandidatuuri.

Tema hinnangul on Ameerika Ühendriigid astunud suure sammu edasi, mida näitab asjaolu, et USA presidendiks võib saada esimene mustanahaline.

«Kui mina siia tulin, siis pidid mustad ikka bussi tagaosas istuma,» täpsustas Schwarzenegger, kelle hinnangul on positiivne ka fakt, et USA poliitikas on jõuliselt esile kerkinud naised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles