Kahesuunaliseks muutunud Kentmanni tänav tekitas liiklejates segadust

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna kesklinnas muudeti eile osa Kentmanni tänavast ühesuunalise asemel kahesuunaliseks.

Estonia puiestee ja Sakala tänava vahele jääv Kentmanni tänava lõik on endist viisi ühesuunaline, aga alates Sakala tänavast kuni Kauka tänavani võib alates eilsest sõita mõlemas suunas. Nii näiteks võib nüüd mööda Rävala puiesteed Tartu maantee poolt tulles teha Kentmanni tänavani jõudes parempöörde. Selle manöövri mugavamaks sooritamiseks on Rävala puiestee Kentmanni tänava poolsest otsast kadunud ka kümmekond parkimiskohta.

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa selgituse kohaselt oli selline muudatus vajalik tänavate liikluskoormuse ühtlustamiseks.

«Muudatuse üks eesmärk on võimaldada autodele Rävala puiesteelt väljasõitu Pärnu maanteele. Teine asi on see, et kui tipptunnil on umbes Rävala puiesteelt kangi alt Solarise keskuse ja kaitseministeeriumi vahelt Estonia puiesteele viiv tänavajupp, siis paljud liiklejad, kes siiani on sõitnud sealtkaudu, valiksid võib-olla Kentmanni ja Sakala tänava kaudu sõitmise variandi,» selgitas Rüütelmaa.

Kui liikluspilti laiemalt vaadata, siis need liiklejad, kes praegu sõidavad Tartu maanteelt Rävala puiesteele ja siis pressivad ennast Solarise keskuse taha kangi alla, võiksid Rüütelmaa sõnul juba varem Laikmaa tänavale pöörata ning jõuaksid sealt vasakpöördega Estonia puiesteele.

«Kui praegu tulla linna mööda Tartu maanteed, siis on enne kaubamaja suur ja lai Laikmaa tänav, mis on autodest täiesti tühi. Inimesed üritavad vana harjumust mööda pressida ennast Teatri väljakule, mis on mõeldud ainult ühistranspordile, või siis järgmise variandina pärast Nordea kontserdimaja kangi alt läbi sõita, et sealt Estonia puiesteele jõuda,» rääkis Rüütelmaa.

«Kui on ikka soov sõita Tartu maanteelt Estonia puiesteele, siis peaks valima Laikmaa tänava. Lihtsalt tuleks natuke ette mõelda ja saaks sõita mööda üsna väikese koormusega marsruute. Kui meil õnnestub osa liiklust suunata Laikmaa tänavale ning osa Kentmanni ja Sakala tänavale, siis peaks ka Solarise-taguse tänava koormus hajuma,» lisas ta.

Kuigi eile keskpäevaks olid kõik uued liiklusmärgid paigas, sõitsid Estonia puiesteelt tulevad sõidukijuhid Kentmanni tänaval rahumeeli kahes reas. «Seal on väljas nii liiklusmärgid kui suur kollane tahvel, mis teatab liikluskorralduse muudatusest. See tahvel koos uute, säravate märkidega peaks ometi autojuhtide tähelepanu tõmbama. Kahjuks oli pühapäeval nii vihmane, et teemärgistust ei saanud uuendada, kuid esmaspäeva õhtul loodame sinna maha tõmmata jooned, mis peaksid igal juhul autojuhtide tähelepanu äratama,» ütles Rüütelmaa.

«Meie palve sõidukijuhtidele on seesama, mis alati: palun vaadake liiklusmärke! Palun sõitke märkide, mitte mälu järgi!» manitses liikluskorraldaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles