Eksperdid: Eesti ei peaks Euroopa survele ID-kaardi süsteemi osas järele andma

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart
ID-kaart Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

ID-kaardi turvasüsteemidele nii-öelda tagaukse loomine kompromiteerib kogu ID-kaardi usaldusväärsust, kardavad asjatundjad. Ekspertide sõnul ei peaks järele andma Euroopast tulevale survele teha ID-kaardi süsteemid julgeolekuorganitele teatud tingimustel kättesaadavaks.

«Me kasutame ID-kaarti nii palju, see on meie peamine digitaalse identiteedi kandja ja kui julgeolekujõud nüüd selle üle võimu saaksid, siis jumal teab, kui palju me kaotaksime usaldust selle vastu,» vahendas ERR Uudised e-valitsemise eksperdi ja E-riigi Akadeemia asutaja Ivar Tallo sõnu «Aktuaalsele kaamerale».

«Tegelikult see hävitab usalduse valitsuse ja kodanike vahel, kui sellised tehnoloogiad isikuandmete süsteemi sisse viia. Tunnustame Eestit pingutuste eest kaitsta kodanike privaatsust ja julgeolekut, kindlustades isikuandmete turvalisus,» rääkis IT-turvalisuse ettevõtte Guardtime tehnoloogia juht Matthew Johnson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles