Päästjad harjutavad lennuki päästmist Ülemiste järvest

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppus Ülemiste järvel.
Õppus Ülemiste järvel. Foto: Päästeamet

Täna toimub Ülemiste järvel ning selle lähiümbruses veepääste ja reostuskorje kontrollõppus, kus mängitakse läbi stsenaarium, mille kohaselt õhku tõusev lennuk teeb hädamaandumise Ülemiste järve.

Sarnane juhtum pärineb 2010. aastast, kui 18. märtsi hommikul kell 10.18 tegi kullerfirma DHL kaupa vedanud Poola firma EXIN kaubalennuk AN26 hädamaandumise Tallinnas Ülemiste järvele. Õnnetuse hetkel viibis pardal kuus inimest, kes pääsesid eluga, üks inimene toimetati haiglasse.

Tänase õppuse eesmärk on kontrollida päästeameti, Tallinna lennujaama päästeteenistuse ja aktsiaseltsi (AS) Tallinna Vesi veepuhastusjaama reageerimist ja valmisolekut suuremahulisele päästetööle Ülemiste järvel lennuõnnetuse korral. Samuti kontrollitakse Tallinna kiirabi valmisolekut reageerida paljude kannatanutega sündmusele.

Õppuse üldjuht põhja päästekeskuse reageerimisbüroo nõunik Andres Saaren ütles, et selliste õppuste mõte on just ametkondadevahelise koostöö harjutamine. «Lisaks saame harjutada osapoolte koostööd päästekeskuse siseselt. See annab reaalse sündmuse puhul parema valmisoleku,» märkis Saaren.

«Korraldame ametite vahelisi õppusi koolituse ja kontrolli eesmärgil regulaarselt. Lennuõnnetustega seotud päästetööd on alati keerukad seda eriti raskesti ligipääsetavates paikades. Kiirelt, asjatundlikult ja koordineeritult reageerimine on sellistes olukordades väga oluline ja kui inimelude päästmise nimel tegutsevaid osapooli on mitmeid, siis on koostöö harjutamine seda olulisemal kohal,» rääkis Tallinna lennujaama päästeteenistuse juht Toomas Mardo.

«Õlireostus Ülemiste järvel on tallinlaste joogivee allikale risk, mille ärahoidmiseks ja likvideerimiseks peame olema alati valmis. Tänane põhjalik päästeõppus on hea viis kontrollida meeskondade valmisolekut ning koostööd ulatuslikes kriisiolukordades toimetulekuks,» ütles veepuhastusjaama juht Riho Sobi.

Linlaste joogivee kvaliteet õppuse tõttu kannatada ei saa, lubas Tallinna Vesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles