Taavi Veskimägi: kultuuride kokkupõrge

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Veskimägi
Taavi Veskimägi Foto: Erakogu

Miks lähevad tippjuhid eraettevõtetest avalikku sektorisse tööle entusiastlikult, aga lahkuvad ohates, kirjutab Eleringi juhatuse esimees, endine rahandusminister Taavi Veskimägi.

Erasektorist tulnud inimestel on kalduvus absolutiseerida poliitilise juhtimise tasemel tehtud otsuseid. Aga see ei ole nii, poliitika kujundamise protsess on kogu aeg muutuses, täna on üks tasakaal, homme teine. Ehk esmased tagasilöögid stiilis «mul oli hea idee aga, valitsus ei kuula» sunnivad inimesi liiga kergelt loobuma.

Tuleb uuesti analüüsida, õppida, koguda argumente, mille tulemusena saab minna edasi, või hoopiski selgub, et idee polnudki nii hea, kui esmapilgul tundus. Riik on süsteemina üles ehitatud tasakaaludele, see teeb asjaajamise küll aeglasemaks, kuid võimaldab vältida vigu, mis tavaliselt on väga kallid ja suure mõjuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles