Eesti röövlid langesid Norras politsei seatud lõksu

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kodanikud lõikasid Norra kaubanduskeskuse katusesse augu ja üritasid minna selle kaudu juveelipoodi röövima.
Eesti kodanikud lõikasid Norra kaubanduskeskuse katusesse augu ja üritasid minna selle kaudu juveelipoodi röövima. Foto: Politihuset i Bodø / Salten politidistrikt

Neli Eesti kodanikku lõikasid eelmisel nädalal Põhja-Norras Bodø linnas asuva kaubanduskeskuse City Nord katusesse augu ja laskusid köie kaudu juveeliärisse. Norra politsei nabis aga mehed kinni.

Enne vahistamist olid Rootsi ja Norra politseiametnikud jälitanud Eesti kodanikke juba mitu päeva. 30. eluaastatest mehed läksid nädal eest Tallinnast laeva peale, et Stockholmi sõita, mis äratas Euroopa politseiameti Europoli tähelepanu, sest mehed on varasemast tuntud kriminaalid.

«Tänu rahvusvahelisele politseikoostööle sai see võimalikuks,» ütles Bodø linna politseikomissar Øysten Røsnes Postimehele. «Kui nad Rootsi pinnale jõudsid, hakkasid ametnikud neid jälitama. Rootsi territooriumilt lahkudes võttis jälitustegevuse üle Norra politsei.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles