Riik maksab kohtunik Leo Kunmanile ligi 10 000 eurot hüvitist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakohtunik Leo Kunman
Maakohtunik Leo Kunman Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Riik maksab Harju maakohtu kohtunikule Leo Kunmanile ligi 10 000 eurot, kuna kriminaalmenetluses, millest kohtunik väljus lõpuks võitjana, võeti talt pikaks ajaks auto kasutamise võimalus.

Valitsus kiitis täna heaks eelnõu, mille kohaselt riik maksab Harju maakohtu kohtunikule Leo Kunmanile ligi 10 000 eurot, teatas BNS-ile valitsuse pressiesindaja.

Kunman sattus kindlustuskelmuses osalemise süüdistuse alla ning menetleja ei võimaldanud enam kui aasta kasutada tema autot, mis oli antud kriminaaluurimises asitõend. Kui Kunman lõpuks süüdistustest vabanes, nõudis ta riigilt hüvitist. Varalise kahju suuruseks hindas Kunman kohtusse esitatud hagis 21 254 eurot ning mittevaraliseks kahjuks 100 000 eurot.

Lõpuks mõistsid kohtud Kunmanile riigilt välja 9359,30 eurot, mille eraldamist taotles justiitsministeerium valitsuse reservist ja mille valitsus ka eraldas.

Kunman vabanes kindlustuskelmuses osalemise süüst lõplikult 2012. aasta juuni keskel.

Süüdistuse järgi esitas Leo Kunman 2009. aasta 2. juulil kindlustusfirmale kahjuteate selle kohta, et sama aasta 29. juunil toimus tema juhitud sõidukiga KIA Sorento Harjumaal Lagedil liiklusõnnetus. Kunman avaldas soovi kindlustushüvitise maksmiseks sõidukit remontinud OÜ-le Tomico, kelle nimel esitas arve kohtuniku poeg Janek Kunman. Süüdistuse järgi aga tegelikkuses kõiki arves märgitud remonttöid autole ei teostatud ja süüdistatavad said tasuna remondi eest alusetult varalist kasu summas 17 409 krooni.

Lisaks esitas Leo Kunman süüdistuse järgi tunamullu 11. jaanuaril kindlustusfirmale kahjuteate selle kohta, et sama aasta 8. jaanuaril toimus tema juhitud sõidukiga KIA Sorento Harjumaal Tallinna ringteel liiklusõnnetus. Leo Kunman avaldas soovi, et sõiduk remonditaks OÜ-s Tomico ja kindlustushüvitis makstaks nimetatud firmale. Janek Kunman esitas OÜ Tomico nimel kindlustusfirmale auto taastamisremondi eelkalkulatsiooni. Süüdistuse järgi aga ei tekkinud sõidukile 8. jaanuari avariiga selliseid vigastusi, mis tinginuks eelkalkulatsioonis nimetatud remonttööde teostamist ja kindlustushüvitise maksmist.

Kohtuvaidluse käigus Leo Kunmanile süüks pandud teod tõendamist ei leidnud, küll aga jäi süüdi tema poeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles