Kundlal pole infot Keskerakonnast pääsemise kohta

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Kundla sõnul võib Keskerakonnast pääsenu rääkida just seda, mis tal meelel on.
Jaan Kundla sõnul võib Keskerakonnast pääsenu rääkida just seda, mis tal meelel on. Foto: Toomas Huik

Skandaalne riigikogu liige Jaan Kundla ütles täna, et tal pole siiani selge, kas ta on Keskerakonnast vabanenud või mitte.

Isiklikus plaanis pean kõige olulisemaks sündmuseks vabanemist Keskerakonnast, ütles oma suvistest tegevustest riigikogu kõnepuldis pajatanud Jaan Kundla.

Samas tunnistas ta, et ei tea siiani, kas ta on erakonna nimekirjast kustutatud või mitte.

Astusin välja neli kuud tagasi, aga mingit ametlikku teadet pole siiani saanud, kuigi erakonna põhikiri näeb ette, et sellest tuleb teatada kahe nädala jooksul, rääkis saadik.

Kundla sõnul on ta oma nimekirjast kustutamisest kuulnud vaid meedia vahendusel.

«Olen nüüd sõltumatu saadik, kes võib vabalt oma arvamuse välja öelda, ja kellel pole vaja selleks küsida erakonna nõusolekut,» rõhutas Kundla. Ta lisas, et mõistab, miks otsustasid omal ajal erakonnast lahkuda kaheksa selle tippliiget.

Riigikogu vanima liikme sõnul tegi ta suvel tõsiselt tööd ning käis mitmetel pensionäride kokkutulekutel nii Järva- kui Viljandimaal.

«Rääkides inimestega, pean rõõmuga märkima, et raskustest hoolimata pole lootusetuse tunnet ja käegalöömise meeleolu,» mainis ta.

Kundla sõnul ei süüdista inimesed valitsust, pigem heidetakse kriitikanooli mõne erakonna suunas.

Keskerakonna kinnitusel eksis Kundla, väites, et pole saanud mingit asjakohast ametlikku teadet Keskerakonna nimekirjast kustutamise kohta.


Keskerakonna büroo saatis riigikogu liikmele Jaan Kundlale kirja tänavu 28. mail tema väljaarvamise kohta erakonnast, teatas erakonna pressiesindaja.


«Võttes arvesse Teie lahkumisavaldust, otsustas Eesti Keskerakonna juhatus Teid välja arvata Eesti Keskerakonna liikmete hulgast,» seisab Priit Toobali allkirjastatud kirjas.


«Tahaks loota, et Jaan Kundla täna riigikogu saalis ei valetanud vaid mees lihtsalt ei mäleta, et ta enne sooja suve Keskerakonnast lahkumise teate sai,» märkis Toobal.


Samal teemal loe «Kundla astub Keskerakonnast välja», «Jaan Kundla väitel sepitsesid skandaali tema vastu erakonnakaaslased», «Aukohus soovib Kundla Keskerakonnast välja heita» ja «Kundla arvati välja Keskerakonna fraktsioonist».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles