Paadunud liiklusrikkuja läheb kuuks ajaks vangi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklussurmasid on Eestis endiselt rohkem kui Euroopa Liidus keskmiselt.
Liiklussurmasid on Eestis endiselt rohkem kui Euroopa Liidus keskmiselt. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Möödunud nädalavahetusel Kohtla-Järvel korduvalt juhtimisõiguseta autojuhtimiselt tabatud mehele määrati karistuseks 30 päeva aresti.

Pühapäeva pärastlõunal peatas politsei Kohtla-Järvel Järveküla teel Audi, mille roolis olnud 33-aastasel Vladimiril pole kunagi juhiluba olnud. Sellele vaatamata on mees varem korduvalt autoroolist tabatud.

Vladimir viidi arestimajja ning järgmisel päeval määras kohus talle karistuseks 30 päeva aresti.

Ida Prefektuuri korrakaitsebüroo liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Ottokar avaldas lootust, et vabadusekaotus sunnib liiklusrikkujat oma tegude üle järele mõtlema.

«Kui inimene on otsustanud vabaduses olles liiklusohutusele, sealhulgas kaasliiklejate ohutusele ja seadusele vilistada ning paneb järjekindlalt toime õigusrikkumisi, siis arestimajas selline võimalus puudub,» ütles Ottokar.

«Loodan, et 30 päeva vabadusekaotust on piisavalt pikk aeg, et järele mõelda, kas järgmisel korral ikka tasub selleks õigust omamata rooli taha istuda. Eelmisel aastal sarnalaadse rikkumise eest määratud 15 arestipäeva kahjuks meest õigeid järeldusi tegema ei pannud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles