Rock peab võitmiseks hoidma teravat rünnakut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocki laupäevase võidumängu kangelaseks kerkis Tanel Kurbas, kes kogus 21 punkti ning näitas taas, milleks ta on tegelikult võimeline.
Rocki laupäevase võidumängu kangelaseks kerkis Tanel Kurbas, kes kogus 21 punkti ning näitas taas, milleks ta on tegelikult võimeline. Foto: Margus Ansu

Kalev/Cramo pika võitude jada katkestanud ning korvpalli finaalseeria viigistanud TÜ/Rock peaks endiste tippmängijate arvates hoidma täna peetavas, kolmandas kohtumises teravat rünnakut ning mängima suure südamega.

TÜ/Rock võitis finaalseeria teise mängu 68:61. Kohtumise säravaimaks täheks kerkis Tanel Kurbas, kes viskas 21 punkti ning võttis viis lauapalli. Suurepärase etteaste tegi ka võistkonna noormängija Kristen Meister, kes kogus 10 punkti.

Kunagise tippmängija Rauno Pehka sõnul oli kogu teise kohtumise jooksul näha, et Tartu tahtis võitu rohkem. «Kaitses õnnestus Rockil mängida nii, et Kalev/Cramol visked enam nii hästi sisse ei läinud ning Rock sundis vastast mängima rohkem viis viie vastu korvpalli. See toimis hästi, aga eelkõige mängiti suure südamega ja võistkonnana õnnestuti,» analüüsis Pehka teist mängu.

Pehka sõnul määras tulemuse see, et Rocki meeskonnast kerkisid esile mängijad, kes tabasid korvi ja võtsid otsustavatel hetkedel mängu enda peale. Eelkõige pidas Pehka silmas Tanel Kurbast, Gert Dorbekut ja noort Kristen Meistrit. «Meister oli kindlasti üks selle mängu võtmemängijaid ja tegi väga sümpaatse etteaste,» lausus Pehka.

Terav rünnak

Pehkaga oli ühel meelele ka Rocki kunagine tippmängija Tanel Tein, kelle sõnul torkas Rocki puhul silma eelkõige terav rünnak. «Mehed võtsid ette ja tahtsid nui neljaks korvini jõuda. Ei olnud sellist kaare taga veeretamist. Mängiti teravalt. Kalevil said kiiresti vead täis ja sellest saadi vabaviskeid,» lausus Tein.

Tema sõnul mängis Kalev/Cramo küllalt agressiivset kaitset, kuid Rockil õnnestus see ära lõhkuda. «Korvpallis on ju kindlad reeglid, kätega kinni ei tohi hoida ja kui kohtunik seda näeb, siis ta vilistab. Aga kui Tartu solgutab palli kolmese kaare taga, siis tihti ei jõutagi lahenduseni,» märkis Tein. Kuid ta tõdes, et Kalev/Cramo mängis äärmiselt kehva mängu ning kindlasti tehakse sellest oma järeldused.

Sama hooga edasi

Kolmandaks kohtumiseks peaks Rock nii Pehka kui ka Teini arvates püüdma säilitada sama hoo ja tunde, mis oli teises kohtumises. «Nüüd on surve osaliselt ka Kalev/Cramo mängijate peal ja nüüd on nende tõestamise kord. Eks nad tahavad näidata, et see oli ühekordne apsakas,» lausus Pehka. Ta ei julgenud ennustada, kuidas laupäevane võit tänast mängu mõjutab.

«Ei oska öelda. Kindlasti Rockil lootused tõusid ja psüühiliselt oli see tähtis, aga see ei pruugi tähendada, et nüüd edasi lähebki Rockil väga hästi,» lausus Pehka. «Psüühiliselt läks loomulikult Rockil enesetunne paremaks, aga ka Kalev/Cramo läheb nüüd vihasemaks ja vähem üleolevaks.»

Teini sõnul oli juba teise mängu soojendusel näha, et Kalevi mehed olid veidi hajevil. «Rock pingutas rohkem ja sai teenitult oma võidu, aga ma arvan, et päris palju mahla pigistati välja. Mõned mehed said väga tugeva koormuse. Aga nüüd tuleb rünnata jällegi nii nagu teises kohtumises. Kui hakatakse palli solgutama, siis see ei too edu. Jookse-viska-mängu nad ei suuda, aga iga mees, kes palli saab, peab tekitama teravust,» rääkis Tein. Seeria kolmas kohtumine mängitakse täna kell 19 Saku suurhallis.

LISALUGU

Füsioterapeut: Peciukevicius on ilmselt rivis

TÜ/Rocki füsioterapeut Martin Vahimets rääkis Tartu Postimehele, et reievigastusega viimastest mängudest kõrvale jäänud leedulane Augustas Peciukevicius saab suure tõenäosusega kolmandas kohtumises kaasa mängida.

«Jah, absoluutselt. Ta on ise purakat täis ja tahaks juba põllu peale saada, aga mingi paha tunne oli veel siiani jalas. Aga nüüd on see kadunud ja viimased visketrennid on ta kaasa teinud. Valmisolek on olemas. Jutt jäi nii, et kolmandaks mänguks,» lausus Vahimets eile.

Peciukeviciuse lõplik osalemine otsustatakse täna. «Peale hommikust trenn selgubi, kas ta saab täie rauaga kaasa teha või mitte,» lausus Vahimets. Rock sõitis Tallinnasse juba eile ning ööbis hotellis. Täna kell 11.30 tehakse visketrenn Saku suurhallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles