Eesti eurosaadikud tõstavad istungitel usinasti kätt

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlamendi saadik hääletamas.
Euroopa Parlamendi saadik hääletamas. Foto: AFP

Europarlamendi liikmed on usinasti või vähem usinasti töötanud üle kümne kuu. Aeg on vaadata tagasi: kas nad läksid Brüsselisse šokolaadi sööma või teevad ka tööd?

Jah, teevad. Eesti saadikud on pea alati kohal, kui hääletamiseks läheb, selgub Euroopa Liidu Integrity Watchi andmebaasist. Nad on koos austerlastega kõige tublimad istungitel käijad. Keskmiselt on meie kuus saadikut üle 94 protsendi hääletamistest kohal, käsi püsti (kümme protsenti üle keskmise). Need arvud näitavad aga vaid neid istungeid, kus hääletatakse isikuliselt. Mõned hääletused on salajased, kui vähemalt viiendik saadikutest selleks soovi avaldab.

Hääletamiseks peab kohal olema vähemalt kolmandik parlamendiliikmetest. See võib tunduda lihtne ülesanne rohkem kui 8000 eurot teenivatele saadikutele (kätte saavad nad 6250 eurot, aga neile makstakse lisaks kinni igasugused lisakulud, nagu telefoniarved, tasud assistentidele, kodulehe haldamine, telefonide ja arvutite ost).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles