Eestlastel seisab ees Eurovisiooni-eksam

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurovisiooni avaüritus Viini raekoja ees. Elilna Born ja Stig Rästa.
Eurovisiooni avaüritus Viini raekoja ees. Elilna Born ja Stig Rästa. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti esindajad Elina Born ja Stig Rästa on suvises Austria pealinnas Viinis peetava Eurovisiooni lauluvõistluse «Building Bridges» (inglise keeles «Sildu ehitades» – toim) kitši- ja glamuurimöllus elanud juba üle nädala.

Kui Viin on piltlikult väljendudes pealaest jalatallani saanud Eurovisioonile kohase rüü (vaat et kõikjalt vahib vastu mullune võitja Conchita Wurst ehk habemega naine), uudishimulikele viinlastelegi läheb üritus väga korda ning välja on antud uhke, rariteetsete markidega varustatud raamat Eurovisiooni ajaloost koos kõigi olulisemate skandaalide, võitjate ja põrujatega, siis seestpoolt vaadatuna ei tehta lauluvõistluse ümmargusest, 60. sünnipäevast suurt numbrit.

«Ega tegelikult midagi teistmoodi olegi, kui tavaliselt,» tunnistas seitsmendat aastat Eesti delegatsiooni juhtiv ETV meelelahutussaadete peatoimetaja Mart Normet. «Linn, kus lauluvõistlus toimub, on küll alati erinev, aga saateformaat ju sama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles