Asekantsler Kama: Bergvald ei sobi vanglajuhiks

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murru vangla eksjuht Gunnar Bergvald kohtus.
Murru vangla eksjuht Gunnar Bergvald kohtus. Foto: Mihkel Maripuu

Justiitsministeeriumi asekantsler Priit Kama kinnitas «Aktuaalses kaameras», et teisipäeval Harju maakohtust õigeksmõistetuna väljunud Murru vangla endine asejuht Gunnar Bergvald ei sobi vanglat juhtima.


«Et olla vangla juht, ei piisa sellest, et ei ole süüdimõistetud kriminaalkurjategija. Oluline on see, millist juhtimispraktikat inimene kasutab, milline on ta mõtteviis,» ütles Kama, vahendas ERR Uudised.

Kama märkis, et justiitsministeeriumis ametisse asumisel hindas ta, kas Murru vanglat juhiti õigesti või mitte ning jõudis järeldusele, et vangla juhtkond tuli välja vahetada ning 2006. aastal tegigi justiitsministeerium kaitsepolitseile ettepaneku alustada kriminaalmenetlust Murru vanglaga seonduvate kahtluste kontrollimiseks.

«Olen veendunud selles, et Murru vangla juhtkond aktsepteeris kinnipeetavate lubamatut mõjuvõimu vanglaasjades. See ei pruugi olla kriminaalkuritegu, kuid kindlasti ei ole see aktsepteeritav juhtimispraktika,» kinnitas Kama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles