Koolis gaasi lasknud poisid võivad viieks aastaks vangi minna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolis lasti pipragaasi. Fotolavastus.
Koolis lasti pipragaasi. Fotolavastus. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Lähiajal saadetakse kohtu ette kaks noormeest, kes lasid mullu sügisel Valga gümnaasiumis pipragaasi, põhjustades enam kui poolesajale koolilapsele kergeid tervisehäireid.

16- ja 15-aastane noormees said süüdistuse avaliku korra raskes rikkumises, mille eest näeb karistusseadustik süüdimõistmisel ette kuni viieaastase vangistuse.

Valga gümnaasiumis sai üle poolesaja õpilase pipragaasi laskmise tõttu kannatada mullu oktoobris, kiirabi viis meedikute järelevale alla 18 koolilast. Sündmuskohale sõitsid Valga politsei, päästjad ja operatiivkorrapidaja ning kiirabi.

Kohapealse olukorra kontrollimisel selgus, et kooli teise korruse tualettruumi oli pihustatud pipragaasi, mis levis osaliselt ka kooli teistesse ruumidesse. Päästjad alustasid koheselt ruumide ventileerimisega. Gaasi levimise peatamiseks olid kooli töötajad ventilatsiooni sulgenud. Koolis katkestati õppetöö ja õpilased saadeti koju.

Kooli meediku poole pöördus esmaabi saamiseks 43 õpilast, kellest 18 toimetati Valga haiglasse esmaabi saamiseks. Peaarst Merike Salumäe sõnul andsid meedikud viiele lapsele lisahapnikku, ülejäänud jäeti jälgimise alla. Keegi tõsisemalt vigastada ei saanud.

Politsei tuvastas kiiresti, et gaasi lasid kaks 1994. aastal sündinud noormeest. Selgus, et keegi oli toonud kooli pipragaasi ballooni, mis liikus õpilaste seas käest kätte ning lõpuks otsustasid kaks poissi kooli WC-s proovida, kuidas gaas neile mõjub. Paraku ei arvestanud nad sellega, kes gaas levib ventilatsioonisüsteemi kaugu ka teistesse ruumidesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles