Pädaste kokad töötasid maailma tipprestoranis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pädaste mõis.
Pädaste mõis. Foto: Marina Puškar

Möödunud nädalal tegutsesid Soome ainsas kahe Michelini tärniga restoranis Chez Dominique kolmel õhtul Pädaste restorani Alexander kokad Peeter Pihel ja Kristo Malm, pakkudes soomlastele Pädaste mõisas arendatava Põhjala saarte köögi parimaid palasid.

Pädaste mõisa omaniku Imre Sooääre sõnul kuulub Chez Dominique maailma 50 parema restorani sekka, kirjutas Saartr Hääl.

Sooääre kinnitusel läks Pädaste rahval Helsingis väga hästi ja soomlaste suhtumine oli ülimalt positiivne.

«Eriti kiideti Muhumaa metsadest korjatud looduslike maitsetaimedega valmistatud roogasid ja põnevaid uusi maitsekombinatsioone, mida on nendega võimalik saavutada,» märkis Sooäär ja lisas, et paljud kliendid lubasid tulla suvel juba kohapeale kaema, mis loodetavasti aitab kaasa ka maakonna turismi arengule.

Saarlased sattusid Soome koostööprojekti raames, kus kahe riigi tipprestoranid saavad kogemusi vahetada ja varem on käidud ka Peterburis, Stockholmis ja Amsterdamis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles