Pagarid peavad uue töö leidma

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Müürsepa ülesanne on panna tainast toodang ahju ning küpsetada saiad kuldpruuniks. Sel aastal oleks tal täitunud kümnes tööaasta Leiburis, kuid napilt jääb see olemata.
Janek Müürsepa ülesanne on panna tainast toodang ahju ning küpsetada saiad kuldpruuniks. Sel aastal oleks tal täitunud kümnes tööaasta Leiburis, kuid napilt jääb see olemata. Foto: Maria Kilk

Leiburi Tartus Sepa tänaval asuvas tootmishoones tungib ninna õnnis värske sooja saia lõhn. Kauaks seda rõõmu aga enam pole, sest firma sulgeb Tartu osakonna juuli lõpus.

Leiburis on olnud hea töötada, tõdes tootmisjuht. Küllap on see ka põhjus, miks suurem osa personalist on kukleid veeretanud ja ahju pistnud juba rohkem kui kümme aastat ehk sellest ajast peale, mil tehases tegutses Ceres. Aarna ise on selle töö peal olnud juba 16 aastat. Lojaalseid töötajaid peab ettevõte meeles ka raskel ajal, makstes neile suuremat hüvitist, kui seadus ette näeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles