Põhja puiestee liikluses on oodata suuri muutusi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa ning Jalakäijate Ühingut esindanud Mari Jüssi jäid eile muudatuste osas eriarvamusele.
Transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa ning Jalakäijate Ühingut esindanud Mari Jüssi jäid eile muudatuste osas eriarvamusele. Foto: Tairo Lutter

Transpordiamet kavandab Põhja puiestee liikluskorralduses muudatusi, millest osa on väga vastukarva jalakäijate ühingule.

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa sõnul saab Põhja puiestee lähikuudel juurde vähemalt kaks foori, mis peaksid veidi ohjeldama seal kihutama kippuvaid autojuhte. Üks foor ja jalakäijate ülekäik rajatakse Põhja puiestee ja Suure Rannavärava nurgale, teine foor koos ülekäigurajaga Kalaranna tänava otsa juurde.

«Foorid pannakse sünkroonselt tööle niimoodi, et sõiduk jõuab linnahalli poolt tulles kiirusega kuni 50 km/h sõites rohelisse lainesse. Kui auto sõidab lubatust kiiremini, siis ta nii-öelda sõidab ennast punasesse kinni,» rääkis Rüütelmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles