Politoloog: IRLil saab olema väga raske EKRE vastu võidelda

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politoloog Andres Kasekamp.
Politoloog Andres Kasekamp. Foto: Peeter Langovits

Tartu Ülikooli Balti poliitika professor Andres Kasekamp (pildil) leidis, et valitsusesse kuuluval Isamaa ja Res Publica Liidul (IRL) läheb aina keerulisemaks, kuna Eesti Konservatiivsel Rahvaerakonnal (EKRE) on opositsioonis tunduvalt vabamad käed öelda valjuhäälselt välja seda, mida tahaksid kuulda ka IRLi valijad.

Kasekamp tuletas meelde, et viimastel riigikogu valimistel kaotas IRL oma ebaõnnestunud valimiskampaania strateegia tõttu palju hääli kahele uuele tulijale, nii Vabaerakonnale kui ka EKREle. «IRLi valimiskampaania keskendus põhiliselt valijate äraostmisele,» märkis politoloog, mis vea erakond tegi.

Kasekampi sõnul käis IRL välja oma maksuplaani, kuid paljude nende valijate jaoks ei ole esimesel kohal mitte materiaalsed küsimused, vaid identiteet ja väärtused. «Just need on olnud IRLi trumpkaardid, mida seekordsetel valimistel kasutasid edukalt ära EKRE ja Vabaerakond ja mis IRLi tähendas jaoks enneolematult suurt häältekadu,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles