Saksamaa mõistab Eesti muresid

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel ja Eesti president Toomas Hendrik Ilvese kohtumine möödus kohalviibinute sõnul tuntavalt meeldivas ja sõbralikus õhkkonnas.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel ja Eesti president Toomas Hendrik Ilvese kohtumine möödus kohalviibinute sõnul tuntavalt meeldivas ja sõbralikus õhkkonnas. Foto: Raigo Pajula / Vabariigi Presidendi Kantselei

Eile hommikul kell pool kümme toimus Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvese Saksamaa riigivisiidi üks tähtsamaid kohtumisi.

Õigel kellaajal sõitis Berliinis Bundeskanzleramti siseõue must limusiin ja peatus otse punase vaiba juures, kuhu hetk varem oli ilmunud punases kostüümjakis liidukantsler Angela Merkel. «Guten Morgen, Frau Bundeskanzlerin,» sõnas Ilves, tervitatav vastas ja nii nad üürikese hetke pärast hoonesse kadunud olidki, tunnistajaiks juba asju kokku pakkivad fotograafid ning kaugel piirdeaia taga «Merkel-Merkel!» karjunud koolipoisid.

Merkeli ja Ilvese pooletunnise kohtumise üheks teemaks oli Euroopa ühiseks julgeolekumurekohaks olev ja jätkuvalt kestev Ukraina kriis ning see, mis saab juunis aeguvatest osast Euroopa Liidu Vene-vastastest sanktsioonidest, mida peaks siis kuue kuu võrra pikendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles