Järgmise raemedali saab Raimo Pullat

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna raemedal.
Tallinna raemedal. Foto: Raepress

Linnavalitsuse korralduse kohaselt antakse Tallinna raemedal sel aastal kogumiku «Vana Tallinn» vastutavale toimetajale, emeriitprofessor Raimo Pullatile.

Tallinna raemedal on Tallinna linna autasu, mis antakse füüsilisele isikule linnapoolse tunnustusena. Taotlusi raemedali andmiseks võivad esitada linnavolikogu liikmed, linnavalitsuse liikmed ja linna ametiasutused.

Raimo Pullatile raemedali andmiseks tegi taotluse linnapea Edgar Savisaar Tallinna linnale osutatud teenete eest ja seoses tema 75. sünnipäevaga.

«Raimo Pullat on rahvusvaheliselt üks tunnustatumaid Eesti ajaloolasi, kelle teeneid on mitme riigi valitsused oma aumärkidega tunnustanud. Raimo Pullatile on 1996. aastal omistatud Tallinna teenetemärk. Vaatamata auväärsele eale jätkab emeriitprofessor Pullat teaduslikku ning ajalugu populariseerivat tegevust avaldades uusi raamatuid ning jätkates kogumiku «Vana Tallinn» vastutava toimetajana,» seisab linnavalitsuse eelnõu seletuskirjas.

Raemedal antakse Raimo Pullatile üle 4. oktoobril Tallinna raekojas toimuval pidulikul vastuvõtul. Raemedali on alates 2004. aastast saanud kokku 32 inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles